You are currently viewing BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 : BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 , BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23, BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 , BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23, BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 BAOU Assignments 2022-23- Gandhi National Open University had recently uploaded the assignments of the present session for MEG Programme for the year 2022-23. Students are recommended to download their Assignments from this webpage itself.

Table of Content hide
4 BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

We provide handwritten PDF and Hardcopy to our BAOU and other university students. There are several types of handwritten assignment we provide all Over India. BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 We are genuinely work in this field for so many time. You can get your assignment done – 8130208920

Important Note – BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 You may be aware that you need to submit your assignments before you can appear for the Term End Exams. Please remember to keep a copy of your completed assignment, just in case the one you submitted is lost in transit.

Submission Date :

  • 31st March 2023 (if enrolled in the July 2022 Session)
  • 30th Sept, 2023 (if enrolled in the January 2023 session).

Q.1 Give answers in 800 words of the questions given below (Any One).

1. What are the themes in “Porphyria’s Lover”?

Ans. ”Porphyria’s Lover” by Robert Browning is a famous poem published in 1836. This poem is a dramatic monologue, which is a poem that is written in the voice or speech of one character. These types of poems were also known as persona poems, as the speaker took on the persona (personality or voice) of a character. ”Porphyria’s Lover” is most known for its mentally unhinged speaker and the shocking act that the speaker commits.

The ”Porphyria’s Lover” summary begins with the speaker describing the setting of a stormy night. His lover, Porphyria, enters the house and brings warmth with her, shutting ”the cold out and the storm.” She starts a fire in the fireplace, sheds her wet shawl and gloves, and sits next to the speaker. She calls out to him and places her arm around his waist when he does not reply.

Porphyria lets down her hair and tells the speaker how much she loves him. This pleases the speaker, and he debates what to do with his love, before ultimately wrapping her hair around her throat three times and strangling her to death. He says that she felt no pain and props her head on his shoulder, sitting like that for the rest of the night. The poem ends as the speaker muses on how God has said nothing about the murder.

”Porphyria’s Lover” is a poem that seems sweet at first, with the speaker observing his lover, but it soon takes a sharp, unexpected turn. This twist is heightened by the poem’s form, a dramatic monologue, because Browning tells the speaker from the persona (the voice or point-of-view) of the main character, and the reader can be affected both by the twist and by the mindset of the main character. Browning has painted an interesting speaker who appears to be love-struck, but ultimately displays limited regret upon abruptly murdering his lover. This turning point shocks the reader and because the thoughts of the murderer are apparent, it allows the reader to experience a range of emotions, whether it be disgust or curiosity about the speaker’s motives. This style of a dramatic monologue supports the unexpected twist ”Porphyria’s Lover” is famous for.

Besides examining the type of poetry, it is also useful to look at ”Porphyria’s Lover” meaning. This poem does not have one concrete meaning, but three possible ones.

One possible meaning of the poem is the influence of insanity. In this theory, the speaker is an insane man who has killed his lover because he wants to capture their moment together forever. The speaker mentions how at the moment, ”she was mine” and how she was so ”pure” and ”good” that he killed her to savor that feeling and preserve her. It is possible the speaker even convinced himself she wanted to die, as he states that she felt no pain and when he opened her eyes, they laughed ”without a stain.” With this idea, the poem’s final line shows that the speaker knows he has done something wrong to some extent, as he thought God would punish him for it. However, nothing divine happened.

Another possible meaning of the poem is the morality of euthanasia. In this theory, the speaker is not insane at all, but is helping Porphyria to commit suicide. It could be inferred that Porphyria is suffering from an illness, as she is described as having pale shoulders and how she is ”too weak” to follow her desires. The speaker kills her, helping to fulfill her ”darling one wish” to die. Here, when the speaker mentions how God has said nothing, he is pondering if God approves of his actions and questions the morality of what he has done.

The last possible meaning of the poem is the power of disease. This theory postulates that Porphyria is not a woman, but a metaphor for disease. The name Porphyria itself is a blood disease that has been around since before the Victorian era. The speaker holds much love for Porphyria, which could show how the speaker has accepted that the disease is a part of him. However, he takes control by killing it. His last statement that God has said nothing could be him questioning what he has left after ridding himself of the disease.

Besides having a few meanings, there are also a few themes present within the poem.

Q.2 Give answers in 400 words of the questions given below (Any Two).

Discuss the literary contribution of Dante Gabriel Rossetti.

Ans. Dante Gabriel Rossetti shaped the group’s literary tastes, pressed for the founding of the Germ, and published several poems in it, including “My Sister’s Sleep.” He also contributed an allegorical prose tale, “Hand and Soul,” in which a 13th-century Italian painter, Chiaro dell’ Erma, is visited by a woman representing his soul, who tells him, “Paint me thus, as I am … so shall thy soul stand before thee always”—an early suggestion of Rossetti’s later artistic preoccupation with dreamlike, heavily stylized female figures.

In the late 1840s, Rossetti began exhibiting his paintings and, in 1850 met Elizabeth Eleanor Siddal, “Lizzie,” then 16 or 17 years old. Lizzie became Rossetti’s model, and eventually his wife. After losing a child, she committed suicide in 1862; already depressed, her death pushed Rossetti into deeper melancholy. As a last tribute Rossetti placed a manuscript of his poems in his wife’s grave, a decision he later regretted. However marked by tragedy, the 1850s and ‘60s saw Rossetti’s reputation grow rapidly. In 1856 several university undergraduates, including William Morris and Edward Burne-Jones, began a journal modeled after the Germ. Entitled the Oxford and Cambridge Magazine, it had a run of 12 issues to which Rossetti contributed three poems. Through his connection to the magazine, Rossetti met Jane Burden—his life-long muse and mistress—and introduced her to her future husband William Morris.

The triangle between Rossetti, Jane Burden, and Morris was complex. Rossetti cofounded a firm of designers comprised of Morris and others, doing decorative work for churches and private houses. Morris seems to have been aware of the affair, and he even to some extent sanctioned it. Rossetti’s first portraits of Jane Burden, in crayon, pencil, and oil, are usually considered his most striking artistic work.

Rossetti’s art was characterised by its sensuality and its medieval revivalism. His early poetry was influenced by John Keats and William Blake. His later poetry was characterised by the complex interlinking of thought and feeling, especially in his sonnet sequence, The House of Life.

ossetti decided in 1869 to publish a volume of his poems, and in October he employed Charles Augustus Howell and others to exhume the manuscript from his wife’s grave. Rossetti’s year of production was not without its shadows: in his 1892 Autobiographical Notes, William Bell Scott related that during a visit to Scotland, Rossetti showed fear at a chaffinch which he felt contained the spirit of his dead wife. In the spring of 1870 Rossetti rested his eyesight at the estate of Barbara Bodichon in Scalands, Sussex, near Jane Morris, at Hastings for her health. The Morrises visited Rossetti together, and Jane Morris remained with him while her husband returned to work. At Scalands Rossetti also began to drink chloral with whiskey to counter his insomnia. Chloral induces paranoia and depression, both latent traits of Rossetti’s character. His suspiciousness, reclusiveness, and fear of strangers steadily worsened.


2. Write a note on the poetry published during 1930s, 1940s and 1950s.

Ans. The literature of World War II (1939–45)

The outbreak of war in 1939, as in 1914, brought to an end an era of great intellectual and creative exuberance. Individuals were dispersed; the rationing of paper affected the production of magazines and books; and the poem and the short story, convenient forms for men under arms, became the favoured means of literary expression. It was hardly a time for new beginnings, although the poets of the New Apocalypse movement produced three anthologies (1940–45) inspired by Neoromantic anarchism. No important new novelists or playwrights appeared. In fact, the best fiction about wartime—Evelyn Waugh’s Put Out More Flags (1942), Henry Green’s Caught (1943), James Hanley’s No Directions (1943), Patrick Hamilton’s The Slaves of Solitude (1947), and Elizabeth Bowen’s The Heat of the Day (1949)—was produced by established writers. Only three new poets (all of whom died on active service) showed promise: Alun Lewis, Sidney Keyes, and Keith Douglas, the latter the most gifted and distinctive, whose eerily detached accounts of the battlefield revealed a poet of potential greatness. Lewis’s haunting short stories about the lives of officers and enlisted men are also works of very great accomplishment.

It was a poet of an earlier generation, T.S. Eliot, who produced in his Four Quartets (1935–42; published as a whole, 1943) the masterpiece of the war. Reflecting upon language, time, and history, he searched, in the three quartets written during the war, for moral and religious significance in the midst of destruction and strove to counter the spirit of nationalism inevitably present in a nation at war. The creativity that had seemed to end with the tortured religious poetry and verse drama of the 1920s and ’30s had a rich and extraordinary late flowering as Eliot concerned himself, on the scale of The Waste Land but in a very different manner and mood, with the well-being of the society in which he lived.

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

 

3 Short notes. (Any Three)

Types of rhymes and rhyme schemes.

Ans. Monorhyme: It is a poem in which every line uses the same rhyme scheme.

Couplet: It contains two-line stanzas with the “AA” rhyme scheme, which often appears as “AA BB CC and DD…”

Triplet: It often repeats like a couplet, uses rhyme scheme of “AAA.”

Enclosed rhyme: It uses rhyme scheme of “ABBA”

Example 1: Neither Out Far nor in Deep (By  Robert Frost)

The people along the sand            (A)
All turn and look one way.             (B)
They turn their back on the land.   (A)
They look at the sea all day.          (B)
As long as it takes to pass            (C)
A ship keeps raising its hull;         (C)
The wetter ground like glass         (D)
Reflects a standing gull.               (D)

This is an ABAB pattern of rhyme scheme, in which each stanza applies this format. For instance, in the first stanza, “sand” rhymes with the word “land,” and “way” rhymes with the word “day.”

Example 2: Twinkle Twinkle Little Star (By Donald Barthelme)

Twinkle, Twinkle, Little Star,                   (A)
How I wonder what you are.                 (A)
Up above the world so high,                 (B)
Like a diamond in the sky.                    (B)

The following example uses an AABB rhyme scheme. Here, the first line ends in the word “star,” which rhymes with the final word of the second line, “are.” Since both words rhyme with each other, they are signified with letter “A.”

Example #3: Divine Comedy (By Dante Alighieri)

As I drew nearer to the end of all desire,            (A)
I brought my longing’s ardor to a final height,     (B)
Just as I ought. My vision, becoming pure,         (A)
Entered more and more the beam of that high light          (B)
That shines on its own truth. From then, my seeing          (C)
Became too large for speech, which fails at a sight…       (B)

Dante has used terza rima tercet rhyming patterns (ABA, BCB, CDC …) in this poem, giving an impression of irresistible movement, as well as dynamism.

Example 4: A Monorhyme for the Shower (By Dick Davis)

Lifting her arms to soap her hair             (A)
Her pretty breasts respond – and there  (A)
The movement of that buoyant pair        (A)
Is like a spell to make me swear…         (A)

This poem presents a perfect example of monorhyme, in which you’ll notice that every line ends in a similar rhyme, “AAAA” like these words, “hair, there, pair, and swear.”

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

Major portraits in The Canterbury Tales.

Ans. The Prologue to The Canterbury Tales has been called a portrait gallery, and also the first and finest specimen we have in English literature of characters. In The Prologue, we come across a group of pilgrims, who represent the widest possible section of English medieval society. The Knight and The Squire represent the chivalric class. It is not the highest class of society, but it is the highest among those who could be expected to go on a group-pilgrimage.

The Knight is an interesting character, and grips our attention as he stands at the ‘entrance’ of the gallery. He comes at the very beginning because of his high status in society. It is also appropriate that he begins the list of pilgrims because of his virtuous character. He presents a moral standard against which one can judge the crudeness and lack of integrity of many of the other pilgrims. Chaucer has presented an idealized portrait in the Knight.

Campaigns in different lands

The Knight was a worthy and brave man, having fought well for his king as ‘well as for Christianity. His skill and prowess in battle was well-known in several lands, both Christian and heathen. He had naturally travelled widely in the course of his military career. He was respected everywhere for his honourable behaviour, and had often been given the prestigious position of sitting at the head of the table. Chaucer lends a romantic air to the Knight by giving a list of the places where he had campaigned. The mention of far-flag cities and countries like Alexandria, Lithuania, Grenada, etc., give a sense of added adventure, mystery and romance to the Knight’s career as a soldier in the defence of his land and faith. A brave solider, he had killed many in single combat. He had also won several distinctions.

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23

3. “The Prothalamion” by Spenser.

Ans. The poem was innovative and unusual for its time. In fact, Spenser coined the word “prothalamion” specifically for it, modeling the title on the word “epithalamion,” or “wedding song.” Unlike an “epithalamion,” which celebrates a wedding, a “prothalamion” celebrates a betrothal or engagement. The betrothals of the poem were more than matters of the heart, and were politically important events in England at the time. The poem thus meditates on the relationship between marriage, nature, and politics; it celebrates the beauty of the brides, the perfection of their marriages, and the natural world as a respite from the political complications of life at court. At the same time, however, the poem also suggests that the beauty and perfection that it describes is fleeting.

It was a calm day with a light breeze in the air, which cooled things down and lessened the heat of the brightly shining sun. I was frustrated with the time I’d wasted at court: my political ambitions had failed, and my hopes turned out to be empty illusions. To make myself feel better, I went for a walk along the banks of the River Thames. The shore and the meadows surrounding the river were covered with flowers—flowers so beautiful that they could be hung up in young women’s room, or made into crowns for their fiancés in advance of their wedding day, which is not far away: please be quiet, River Thames, until I finish my poem.

FOR MPY Guide Book  – BUY NOW

4 Choose the appropriate option from given below.

1. Which poet is the author of “Ozymandias”?

a) Mary Shelley b) John Keats c) Percy Bysshe Shelley d) Chaucer

Ans. c) Percy Bysshe Shelley

2. How many lines are there in a sonnet?

a) 7 b) 14 c) 21 d) 28

Ans. b) 14

3. What do we call the first 8 lines of a sonnet?

a) Octave b) Octet c) Octane d) Octa

Ans. b) Octet

4. What does the term “foot” mean in poetry?

a) A unit of 12 lines b) A dozen poems c) Two or more syllables d) rhyme

Ans. c) Two or more syllables

5. In which poem, a sailor suffers bad luck because he kills an albatross?

a) “The Rime of the Ancient Mariner” b) “Gunga Din” c) “Hiawatha” d) “Porphyria’s Lover”

Ans. a) “The Rime of the Ancient Mariner”

6. The poem “The Waste Land” was written by which poet?

a) C. S Lewis b) T. S. Eliot c) W. H. Auden d) Alfred, Lord Tennyson

Ans. b) T. S. Eliot

7. Which poem by John Keats starts with “Season of mists and mellow fruitfulness”?

a) “To Spring” b) “To Autumn” c) “To Winter” d) “To Melancholy”

Ans. b) “To Autumn”

8. The poem “I Wandered Lonely as a Cloud” by William Wordsworth was inspired by which flower?

a) Daffodils b) Sunflowers c) Rose d) Tulips

Ans. a) Daffodils

9. What do we call a group of lines put together to create a poem?

a) A form b) A stanza c) A paragraph d) A monologue

Ans. b) A stanza

10 “The Wasteland” contains how many sections?

a) two b) three c) four d) five

Ans. d) five                          


BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23  get here all BAOU solved assignment 2022-23 , BAOU guess paper , BAOU help books and BAOU exam related material. We help students to get their assignment done with our handwritten services, BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 you can access our all material and services through WhatsApp also , 8130208920

GET SOLVED PDF – Click Here


 

BAOU Instructions for the MEG-01 British Novel – 17 th & 18 th Century  

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23  Before attempting the assignment, please read the following instructions carefully.

  1. Read the detailed instructions about the assignment given in the Handbook and Programme Guide.
  2. Write your enrolment number, name, full address and date on the top right corner of the first page of your response sheet(s).
  3. Write the course title, assignment number and the name of the study centre you are attached to in the centre of the first page of your response sheet(s).
  4. Use only foolscap size paperfor your response and tag all the pages carefully
  5. Write the relevant question number with each answer.
  6. You should write in your own handwriting.



GUIDELINES FOR BAOU Assignments 2022-23

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 You will find it useful to keep the following points in mind:

  1. Planning: Read the questions carefully. BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 Download PDF Go through the units on which they are based. Make some points regarding each question and then rearrange these in a logical order. And please write the answers in your own words. Do not reproduce passages from the units.
  2. Organisation: Be a little more selective and analytic before drawing up a rough outline of your answer. In an essay-type question, give adequate attention to your introduction and conclusion. BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 Download PDF The introduction must offer your brief interpretation of the question and how you propose to develop it. The conclusion must summarise your response to the question. In the course of your answer, you may like to make references to other texts or critics as this will add some depth to your analysis.
  3. Presentation: BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 Download PDF Once you are satisfied with your answers, you can write down the final version for submission, writing each answer neatly and underlining the points you wish to emphasize.

BAOU Assignment Front Page

The top of the first page of your response sheet should look like this: Get BAOU Assignment Front page through. And Attach on front page of your assignment. Students need to compulsory attach the front page in at the beginning of their handwritten assignment.

ENROLMENT NO: …………………………………………………….

NAME: ……………………………………………………………………

ADDRESS: ………………………………………………………………

COURSE TITLE: ………………………………………………………

ASSIGNMENT NO: …………………………………………………

STUDY CENTRE: …………………………………………….……..

DATE: ……………………………………………………………………



BEGC 107 Handwritten Assignment 2022-23

BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 We provide handwritten PDF and Hardcopy to our BAOU and other university students. BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 Download PDF There are several types of handwritten assignment we provide all Over India. BAOU MEG 01 Solved Assignment 2022-23 Download PDF We are genuinely work in this field for so many time. You can get your assignment done – 8130208920

Related Material Also –



PDF & Handwritten

WhatsApp – 8130208920

 

Leave a Reply